Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Τα όπλα με τα οποία μπορούμε να αμυνθούμε στις επιθέσεις των σκοτεινών δυνάμεων.

 



Η σημερινή αποστολική περικοπή, αναφέρεται  στον άρχοντα του σκότους, το σατανά. Αυτόν που επιτίθεται στον άνθρωπο, για να τον νικήσει και να του στερήσει την ουράνια κατοικία κοντά στον Θεό.

Μας συμβουλεύει ο απόστολος των εθνών, ο θείος Παύλος και μας υποδεικνύει τα όπλα με τα οποία μπορούμε να αμυνθούμε στις επιθέσεις των δυνάμεων του κακού.

Μας ζητά να ζωστούμε την αλήθεια ως ζώνη στη μέση μας και να φορέσουμε τον θώρακα της δικαιοσύνης. Και εκτός από αυτά, να κρατάμε την πίστη μας ως ασπίδα, πάνω στην οποία θα σβήνουν τα πυρωμένα βέλη των πονηρών πνευμάτων,  και τη μάχαιρα, που μας δίνει το Άγιο Πνεύμα, που είναι ο λόγος του Θεού.

Αλλά και η σημερινή ευαγγελική περικοπή, με τη γυναίκα που το δαιμόνιο είχε μπει μέσα της και την κρατούσα κυρτωμένη και το οποίο εκδίωξε ο Κύριος, δείχνει πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε, ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε τις παγίδες, που συνεχώς μηχανεύονται τα πονηρά πνεύματα του σκότους

Γιατί δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τους κυρίαρχους του σκοτεινού τούτου κόσμου, τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου